12 tammikuuta 2011

Vuoden toinen viikko pyörähti käyntiin

Tsaukkilassa treenattiin maanantaina. Routa ihastuttava oli taas ihan loistava. Leikkiä, luoksetuloa,noutoa, kaukojumppaa ja ruudun katsastamista oli ohjelmassa. Näistä tulee aina hyvälle mielelle. Kaukoissa kyllä riittää pohdittavaa. Hissinä menee hyvin, mutta mites opettais seisomasta istumaan ja istumasta seisomaan?Mielikuva on kokonaan hukassa. Kokeilulla tarjoaa hienoja pompahduksia etujalat paikallaan, mutta mutta..
Tapsulle yllärirataa kehupalkalla ja lopuksi megapalkka. Yksi istuminen tais mennä pieleen,  muuten kaikki hyvin. Tunnarissa sen sijaan varasti(!) ja toi vielä väärän. Uusinnalla tuli oikea ja malttoi odottaakin.

Tiistain ohjelmassa olikin aivan ensinmäinen eläinlääkärissä käynti. Ensin koitettiin pysytellä tarpeeksi pitkään puntarilla paikallaan. Arveluni kilojen määrästä osui oikeaan, 6,45 kg oli lukema. Kovasti ärsyttävää oli Roudan mielestä odotella. Selitin sille kyllä luonnonlain lääkäreistä ja myöhästymisestä.
En tiedä millaisia nirppanokka fifejä tällä eläinlääkärillä käy, sillä hän ei osannut ainakaan varautua ahneeseen pieneen bordercollien pentuun. Mikä idea on laittaa kourallinen nameja pennun nenän eteen ja kuvitella ehtivänsä tuikata rokotteen? Routa imuroi ne sadasosa sekunnissa, tietenkin. No Routa sai ainakin  mukavasti evästä.  Muuten käyttäytyi mallikelpoisesti omana itsenään. Sosiaalinen ja kiltti pieni penneli.

Arki rullaa jo varsin mallikkaasti. Itsestään on oppinut ulko-ovella odottamisen. Ilmeisesti on  katsonut staffeista mallia. Parempi näin!Malttiharjoituksia olen tehnyt nyt myös häkkiopetuksen yhteydessä. Osaa mennä "omaan koloon" ja odottaa siellä lupaa poistua. Ruokakupilla olen lisännyt paikalla istumisen vaihtoehdoksi makuun.Luoksetulossa huutaminen ratkesi itsestään sillä ipana osaa nätisti jo odottaa.  Eikä vauhti ole silti mikään ongelma ja lennokkaammat versiot tehdään tietenkin metsä"lenkeillä"

1 kommentti:

  1. He-Hee! Siskokset kuin ilvekset :D Mä sain Näpänderin (omaksi yllätkseksenikin) rauhoittumaan tooooosi nätisti tutkimuspöydälle, ja sen jälkeen lekuri tekee mitä? Kaivaa kourallisen nameja esiin että ehtis muka törkätä piikin niskaan :o Juup, turha toivo... Ois nyt vaan lykänny sen piikin ihan ilman nameja...

    Oih! Teillä sujuu paikalla olo jo tosi mahtavasti!! Upeaa <3 <3 <3 (ja jos ihan rehellinen olen, niin tunnustan etten ole oikein koskaan tajunnut tuota luokse tulossa kiinni pitämisen ideaa...) Mutta apua kuinka taitava Routa jo on :o Meidän kai täytyy alkaa treenaamaan Näpänderin kanssa, ettei ihan tarvitse hävetä silmiä päästään pentu-treffeillä :)

    VastaaPoista