15 huhtikuuta 2011

Mökkeillen ja treenaten

Maanantaina Prisman parkkiksella kauppareissun varjolla tokoilin kera Roudan. Samalla tuli kivasti häiriötä, kun saksmanneja haukkui autossa meidän treeneille. Mutta eihän Routa sellaisista välitä. :)
Kapulankierrot on selkeesti jo ostettu. Seuraaminen ja merkki sujuivat loistavasti. Muutaman kerran oli vaikeeta pysyä odottamassa, kun vein lelun kaauuas ruutuun. Luoksetuloa,eteentuloja sekä lopuksi vielä oikein kaunis merkki.

Tiistaina meni sisätokoiksi. Tahvolle zetan asennot kuuntelutreeninä, noudon palautus ja tunnari. Nämä meni muuten ko-treenien alle. ;) Routakin sai vaihteeksi etsiä yhtä tikkua ja hyvin kävi nenä. Tuolia kierrettiin niin kovalla vauhdilla,että akvaario oli vaaravyöhykkeellä. Eihän se ois ollut kuin 300 litraa vettä lattialla... Noutokapulaa kierrettiin, vähän seurattiin ja osattiin tulla eteen istumaan.

Keskiviikkona ajeltiin korkkaamaan mökkikausi. Roudan eka kerta Hanhisissa. Epäilemättä nautti isosta pihapiiristä ja viileästä hirsimökin lattiasta. Mie nautin ja koirat nauttii, ehkä ei lähdetäkään täältä enää kaupunkiin? Käytiin kuitenkin Raumalla ja rks:n kentällä tekemässä pieni treeni. Tahvo teki pari liikettä, joissa palkka liikkeiden välistä. Lisäksi hyppynouto, zetan makaroonittomuus ja ruudussa stoppaus oli treenin aiheena. Hyvin toimi, vaikka kuivempikin kohta kentästä oli kohtuu märkä..
Roudan asenne vieraalla kentällä oli heti hyvä. Se hyppää jo autosta treeniasenteella ulos. Sai tehdä seuruuta, luoksetuloa ja ruutuun juoksi Haisulle. Lisäksi sai kokeilla taas sorvattua ja painavampaa kapulaa. Treenin jälkeen käytiin katselemassa vanhoja lenkkimaastoja.

Rapa-Ripa kävi ojassa puhdistautumassa


Torstaina treenattiin mökillä. Oiva pääsi tekemään jälkeä ja Routakin söi jäljen tynkältä. Tokoa tehtiin pihalla joutsenten ja lokkien mekastaessa. Tahvolle luoksetuloa, ohjattua ja tunnaria. Kaikki ihan liikkeinä ja palkka vasta lopusta. Nämä meni oikein hienostiSitten piti vielä tehdä pitkä sarja kaukoja, mutta ne meni sitten päin kettuja. Harmi, ne oli ihan kunnossa ainakin kuukausi sitten. :(
Routa olikin sitten eri pätevä. Seuraamista suoralla pätkällä. En katsonut, palkkasin vaan. Tuntui ainakin mainiolta! :) Luoksetulossa tuli kovaa. Tunnarissa etsittiin omaa. Nenä käy vallan mainiosti. Työtapaturmankin osasi korjata. Kapula tipahti paluumatkalla ja ihan itse ilman vihjeitä kävi nopeasti hakemassa matkaan mukaan. Väliin puunkiertoja ja takaisin kapulateemaan eli  kapulan takaakiertoihin. Näiden jälkeen teki vielä oppikirja suorituksen merkistä. :) Samin hakureissullakin Routa pääsi treenamaan "namitehtaan" pihalla.  Näpsäkästi sujui jäävät, eteentulo ja seuraaminen.
Mustavalkeet treenien jälkeen


Mökkeily on pienelle pennulle väsyttävää. Kotona vetää mielellään vikan ulkoilun jälkeen iltarallailut, mutta mökillä käpertyy heti sisälle tullessaan jonnekkin nurkkaan nukkumaan.

Joudutaan valitettavasti lähtemään jo perjantaina takaisin Turkuun. Koirat sai kuitenkin vielä treenit ja metsälenkin Hanhisissa. Tahvolla meni setti ihan putkeen. Tehtiin ruutu osasissa, luoksetulo osasissa sekä kaukot asenteella onnistuu takuulla. Ja niinhän siinä kävi. :)
Routa pääsi juoksemaan useaan kertaan ruutuun, koska se vaan on niin hauskaa. Ekalla kerralla oli kosketusalusta odottamassa, mutta eihän pieni bordercollie sitä löytänyt. Hieno "tyhjä" ruutu tuli ihan ilmatteeksi. Seuraaminen sujui ja sivulla maahanmeno. Lisäksi tehtiin evl:n paikalla olot, pätevää. :D

KoulukuvaLoppuun vielä huhtikuun aikana kuvattu heikkolaatuinen video:
Pätkä seuraamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti