27 joulukuuta 2012

2012

Pistetään koiraharrastuksen osalta vuosi jo nyt pakettiin, koska emäntä karkaa loppuvuodeksi maailmalle. Aivan ihana vuosi on kyllä ollut.
Vuonna 2012 Routa tekaisi 4x 1-tuloksen tokossa kolmessa eri luokassa Kesällä pakollinen toinen käynti avoimessa luokassa,joka tehtiin sm:ssä Kuopiossa, elokuussa kertaluontoinen käynti voittajassa ja lokakuun lopulla evl:stä eka ykköstulos.
 Routa jäljesti oman endomondoni mukaan 13,8 kilsaa. Lukemasta puuttuu muutamia jälkiä, joita ei ole apuvälineisiin tallennettu. Treenipäivikseen pitää tehdä selkeämmät merkinnät eri lajeilla, nyt en jaksa laskemisen ilosta selata joten en laske sitä keppitilastoakaan. Mututuntumalla useimmiten metsään jäi eka keppi. Eka titteli haettiin, mutta jälkikokeisiin ei enää syksyllä ehditty.
Paimennuksen huippuhetkinä mainittakoon  uskallus siirtyä aidattomaan tilaan. Edelleenkin olen useimmiten täysi tumpelo, enkä osaa laitumella lukea tilanteita. Mutta jotain kehitystä kuitenkin tapahtui viime kesän aikana. Kiitokset sitkeille koutseille.

Tahvolla on leukaan tullut harmaita karvoja. Muuten eläkeläinen on vetreessä kunnossa edelleen. Ensi kesänä olen vähän niin kuin sanonut,että veisin sen erkkariin vetskuluokkaan, kun ilmaiseksi pääsee. Mutta niin piti Routasenkin käydä koittamassa tarvittavaa tulosta, mutta kiinnostus ei riittänyt sen vertaan. Luultavasti erkkaripäivän sijaan Tahvo pääsee mökille polttopuiden haku apulaiseksi(apu tosin aina välillä kyseenalaista, niitä halkoja löytyy useimmiten myös pitkin pihaa..) ja uimaan.

Oivalla kesä meni hyvin. Syksyn myötä oli selkeää kolotusta, mutta nyt taas on parempi kausi menossa. Mennään päivä kerrallaan ja toivotaan nivelrikon hidasta etenemistä. Päivittäisillä metsälenkeillä se on ollu mukana ja eikä niistä ole kipeytynyt. Sen sijaan viikon mökkireissu oli liikaa. Onneksi mustavalkoiset on saaneet sitä vastoin viettää taas yhden terveen vuoden. Toivotaan siis ensi vuodelle,että Routa saisi jatkossakin olla terveenä, Tahvolle vielä lisää vetreitä vuosia ja Oivakin pysyisi hyvässä kondiksessa nivelrikkonsa kanssa.

Harrastuksien suhteen vuosi oli kyllä antoisa. Huippu kivoja tokon koulutuspäiviä, kauniita kesäiltoja kulutettu lammaslaitumella ja metsässä liinaassa roikkuen. Ensi vuodelle luvassa niin paljon myös kaikkea kivaa,ettei malta odottaa. Haasteita ja tavotteita, myös. Siihen kuuluu mm. koiran & ohjaajan ihka ensinmäinen jälkikoe ja kesällä osallistuminen tokon sm-kisoihin tällä kertaa kunkkuluokassa. Tavoitteena olisi saada kokonaisuus paremmin hallintaan ja vire pysymään kohillaan.

Kiitos kaikille treenikavereille ja meitä kouluttaneille ihanasta vuodesta 2012 ja antoisaa tulevaa vuotta.


1 kommentti:

  1. Hieno vuosi ja hienot kuvakollaasit!
    Huippu vuosi 2013 tulossa!:D

    t. Tiina ja Miilu

    VastaaPoista