21 heinäkuuta 2011

haahkatokoa ja lampaita



Keskiviikkona käväistiin Roun kanssa treenamassa tokoa ennen paimentamista. Unohdin koulun nurmikolle ilmestyneet "haahkat". Roudan menoa ei kyllä haitannut, eikä haitannut hulluna pärisyttävät mopopojatkaan. Hyvä treenisessio, aiheena tänään ruutu, sivulle tulot, jäävien nopeus ja kommit. Tunnariakin piti, mutta joku pösilö on vienyt kapulakipon pois autosta. Se jäi sitten kotiläksyksi.



Paimennuksessa Routa oli taas valovuosia edellä mua. Mutta nyt se on lapasessa sen verran,että mulla on aikaa pitää tuumaustaukoja. Vika treeni meni tähän, kun peruskuljeteltiin ja harjoiteltiin suuntia isommalla laitumella. Ajamisen se on myös hiffannut. Ekassa treenissä käytiin hakemassa lampaat häkkiin. Koska R on on tässä lajissa  se älykkö, annoin sen mennä liinassa jo vähän edempänä. Ei ryysimistä ollenkaan ehkä se ymmärtää käskyä "nice" todellakin paremmin. Fiksu elukka. Hankalin osio oli jättää osa lampaista pyöröaitaukseen ja jatkaa kuljetusta lopuilla. Vaikeeta oli, mutta pystyi luopumaan ja jatkamaan ajamista, vaikka siinä vaiheessa ei meno niin nättiä enää ollutkaan...  Pyörössä teki suuntatreenin suht hyvin ja tuntui olevan lapasessa.

Torstain häiriötokot meni muuten hyvin, mutta paikalla makuussa olin ahne. Perhana,ajattelin,että lasken kahteen ja päästän palkalle... Hyvät ajatukset, missä teot? Mutta muuten siis oikein hienoa seuruuta, metallia, kommeja ja sivullle tuloja. Kaukotkin tehtiin ihan läheltä. Tahvon osuus meni myös hyvin. Ohjelmassa seuruuta naksutellen, luoksetulo läpi sekä tunnari & kaukot.

Näin mukavasti me matkustetaan treeneihin..



Kesä on  koiraharrastusten suhteen ehdottomasti parasta, mutta yksi pienikokoinen häiriötekijä löytyy. Puutiaisista ei meinata päästä millään eroon. Yli 24h frontlinen laiton jälkeen, löytyi Tapesta sekä Roudasta punkki kiinnittyneenä.  Olisi ehkä kuitenkin pitänyt pysytellä hyväksi havaitussa expotissa. Noh, katsotaan mökkireissun jälkeen, josko punkkeja löytyisi edes vähän vähemmmän.
Ai täältä niitä punkkeja saa?

Ei tälle neidille vaan

1 kommentti:

  1. Pakko oli kommentoida sen verran, että blogillasi on ihan mahtava nimi! :D

    VastaaPoista